31 października w klasie 1a obchodziliśmy Dzień Dyni.
Poznawaliśmy dynię wszystkimi zmysłami. Dowiedzieliśmy się, że jest bogatym źródłem składników odżywczych, takich jak witamina A, C, E, a także minerałów takich jak potas i miedź. Z dyni można przygotować wiele dań tj.: pieczywo, zupę, dżem, ciasto, babeczki, przetwory, soki, a nawet frytki. Wykonaliśmy prace plastyczne pt. „Bardzo fajna dynia”.
![](https://sp4libiaz.aanet.pl/wp-content/uploads/2023/12/398108631_770161531582764_596935941614048792_n.jpg)
![](https://sp4libiaz.aanet.pl/wp-content/uploads/2023/12/398122118_770161498249434_5157947588322403586_n.jpg)
![](https://sp4libiaz.aanet.pl/wp-content/uploads/2023/12/398122121_770161544916096_724704097026878216_n.jpg)
![](https://sp4libiaz.aanet.pl/wp-content/uploads/2023/12/398133984_770161521582765_7420778183838794801_n.jpg)
![](https://sp4libiaz.aanet.pl/wp-content/uploads/2023/12/399106022_770161504916100_3367187511074257888_n.jpg)