^Back To Top
  
  
  
Get Adobe Flash player

Jadłospis

Jadłospis 20.05 - 24.05.2019

 

 

Śniadanie Przedszkole

Obiad

Podwieczorek

PN

20.05.19

Kanapki z jajkiem, szczypiorek, ogórek, pomidor,
kawa z mlekiem,
 banan 
(jaja, mleko, gluten)

Zupa szczawiowa z jajkiem (wywar wołowo – drobiowy), zabielana śmietaną, makaron z szynka i warzywami- cukinia, papryka, szczypiorek
 kompot wieloowocowy, kiwi, marchewka, jogurt z bananami
(seler, mleko, gluten)

Kiwi

WT

21.05.19

Pieczywo mieszane,
filet z kurczaka  duszony, zupa mleczna z owsianką, orzeszki ziemne, marchewka
(orzechy, jaja, mleko)

Zupa jarzynowa (wywar drobiowo - wołowy), z ryżem, ziemniaki, (jogurt), kotlet mielony faszerowany serem żółtym, sałata lodowa z sosem jogurtowym, kompot owocowy,
banan
(seler, mleko, gluten)

Jogurt z owocami

ŚR

22.05.19

Chleb z masłem i serem żółtym, ogórek, szczypiorek,
 kakao,
mandarynka
(jaja, mleko, gluten)

Zupa cebulowa z grzankami, pęczak, pieczeń w sosie, surówka z młodej kapusty, pomidor, ogórek,  kompot z jabłek, kalarepa, rzodkiewka
(seler, mleko, gluten)

Bułka pszenna
i grahamka z masłem, polędwica drobiowa, pomidor, herbata owocowa, winogrono

CZW

23.05.19

Chleb z masłem, pasta z awokado, herbata z mlekiem, jabłko, marchewka
(jaja, mleko, gluten)

Barszcz biały z kiełbasą i ziemniakami, (wywar wieprzowy zabielany śmietaną),
naleśniki z mięsem i kapustą, woda z miętą, marchewka z jabłkiem
(seler, mleko, gluten)

Banan ,chrupki kukurydziane

PT

24.05.19

Pieczywo mieszane, masło, ser biały, ogórek zielony,
kawa mlekiem, jabłko pieczone
(jaja, mleko, gluten)

 

Zupa jarzynowa z kaszą manną (wywar drobiowo – wołowy) ziemniaki(jogurt), pulpety rybne w sosie koperkowym, surówka z czerwonej kapusty, kompot wieloowocowy, mandarynka
(seler, mleko, gluten)

Drożdżówka z serem

 

 

 

             

                                W przygotowanych posiłkach mogą wystąpić alergeny: soja, jajko, gluten, seler, orzechy, itp.

 

 

 

 

 

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

           

       

                W przygotowanych posiłkach mogą wystąpić alergeny: soja, jajko, gluten, seler, orzechy, itp