^Back To Top
  
  
  
Get Adobe Flash player

Jadłospis

Jadłospis 16.10 - 20.10.2017

       

 

Śniadanie Przedszkole

Obiad

Podwieczorek

PN

16.10.17

Pieczywo mieszane z masłem, wędliną drobiową, ogórkiem zielonym i szczypiorkiem

Kawa z mlekiem

Jabłko

Zalewajka z ziemniakami z wędliną (wywar z golonka), Ryż zapiekany z jabłkami i bitą śmietaną, kompot porzeczkowy słodzony miodem warzywa: papryka, pomidorek koktajlowy, owoc - mandarynka

Banan, serek waniliowy z orzechami i rodzynkami

WT

17.10.17

Weka z masłem, serem białym z rzodkiewką, szczypiorkiem, pasztet drobiowy, kakao, marchew, papryka czerwona

Pieczarkowa z makaronem i śmietaną (wywar drobiowy), kasza gryczana, gulasz wołowy, buraczki z porem i jabłkiem, kompot truskawkowy słodzony miodem,

Budyń waniliowy z sokiem malinowym

Kisiel żurawinowy, chrupki kukurydziane

ŚR

18.10.17

Pieczywo mieszane z masłem, szynka, ogórek, szczypiorek, herbata zielona z  cytryną
gruszka

Rosół z makaronem (wywar z kaczki, indyka, pręgi),
ziemniaki (jogurt), faworki z indyka w cieście naleśnikowym, sałatka kebabowi z sosem jogurtowym, kompot porzeczkowy słodzony miodem, warzywa: marchewka, rzodkiewki, kisiel z żurawiną

Ciasto biszkoptowe

Herbata z cytryną

CZW

19.10.17

Pieczywo mieszane z masłem, miodem i dżemem, serek risotta, pasta rybna, herbata z mlekiem, marchewka

Zupa z zielonego groszku z ziemniakami zabielana, spaghetti mięsno – warzywne, kompot porzeczkowy słodzony miodem, koktajl z bananem i brzoskwinią

Pączek serowy, śliwka

PT

20.10.17

Chleb z masłem, serem żółtym, pomidorem, szczypiorkiem, Kawa z mlekiem, marchewka z jabłkiem i rodzynkami

 

Zupa koperkowa z ziemniakami (wywar wołowo – wieprzowy) Ryż brązowy, miruna w sosie śmietanowym, brok€ł na parze, warzywa – papryka, marchewka,  kompot wieloowocowy słodzony miodem

Rogal z masłem i dżemem,
 herbata owocowa

 

 

 

 

 

       W przygotowanych posiłkach mogą wystąpić alergeny: soja, jajko, gluten, seler, orzechy, itp.