^Back To Top
  
  
  
Get Adobe Flash player

Jadłospis 18.11. - 22.11.2019

        

 

Śniadanie

Obiad - zupa

Obiad  II danie

 

Podwieczorek

PN

18.11.19

- kawa z mlekiem/ woda z cytryną

- pieczywo mieszane/pieczywo            - bezglutenowe
wędlina  drobiowa z ogórkiem zielonym

szczypiorkiem/dżem

- jabłko (gluten)

- kwaśnica z mięsem wieprzowym i ziemniakami
 

- makaron razowy z kurczakiem, fetą i szpinakiem, migdały

- kompot wieloowocowy

- woda mineralna

- pomarańcza, jabłko, marchewka

- kisiel z owocami
z żurawiną

(seler, mleko, gluten)

WT

19.11.19

- weka z masłem

- serem białym, rzodkiewką, szczypiorkiem,

- pasztet drobiowy

- kakao naturalne/woda

- mandarynka

(mleko, gluten)

 

- jarzynowa z ziemniakami zabielana /wywar z kaczki, indyk, pręgi/



- potrawka z kurczaka

z parownika/ w sosie kokosowo, jogurtowym w ziołach

- ryż brązowy

- sałatka z marchewki, jabłka, rodzynek, orzech włoski z pestkami dyni, sos kardamonowy

- kompot wieloowocowy,
- śliwka, kalarepa

-bułka grahamka z wędliną sałata zielona

( gluten)

(seler, mleko, gluten, orzechy )

ŚR

20.11.19

- pieczywo mieszane z masłem/pieczywo bezglutenowe

- miód, dżem, serek  ricotta

- herbata z cytryną

- herbata z mlekiem

- gruszka
(gluten)

Porowa – szparagowa z kaszą jaglaną  zabielana

- filet z indyka w cieście naleśnikowym

- ziemniaki /jogurt/

- kapusta pekińska, ogórek, cebulka, sos jogurtowy

- kompot porzeczkowy,
- jabłko               

- jabłko

(seler, mleko, gluten)

CZW

21.11.19

- herbata z cytryną

- pieczywo mieszane z masłem  i

- filet z kurczaka duszony

- ogórek, szczypiorek

- zupa mleczna z owsianką

- brzoskwinia z puszki

 (gluten)

Pieczarkowa z ciecierzycą  i ziemniakami  zabielana

/wywar drobiowy/

 

 

 

 

- gulasz wołowy

- makaron wieloziarnisty

- sałatka z kiszonego ogórka, pomidora, cebuli

- kompot owocowy

- jabłko

- ciasto marchewkowe /wyrób własny/

(seler, mleko, gluten, jajko)

(seler, mleko, gluten, jaja)

22.11.19

- kawa z mlekiem/woda

- chleb z serem żółtym

Pomidorem i szczypiorkiem

- marchew z jabłkiem i rodzynkami

 (gluten, białko)

Krem z pomidorów, z grzankami razowymi  /wywar z kaczki/ (mleko, seler, gluten)

 

Leniwe z serem i masłem (mleko, mąka z pszenicy, jajka, gluten)

Kompot owocowy dosładzany miodem, woda z cytryną

Świeże warzywa, marchewka, rzodkiewka.

- banan

 

 

 

 

(seler, mleko, gluten)